Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/04/2020
Data da última atualização:  20/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MIHAI, O.; KAWAMOTO, M. S.; LEBLANC, K. L.; GRINBERG, P.; NOGUEIRA, A. R. de A.; MESTER, Z.
Afiliação:  Ovidiu Mihai, National Research Council Canada; Mayumi S. Kawamoto, National Research Council Canada; Kelly L. LeBlanc, National Research Council Canada; Patricia Grinberg, National Research Council Canada; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; Zoltán Mester, National Research Council Canada.
Título:  Determination of chromium picolinate and trace hexavalent chromium in multivitamins and supplements by HPLC-ICP-QQQ-MS.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Composition and Analysis, v. 87, 2020, 103421.
ISSN:  0889-1575
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jfca.2020.103421
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Chromium picolinate (CrPic) and trace hexavalent chromium (Cr(VI)) content were characterized in VITA-1 and VITB-1, two new multivitamin and mineral supplement candidate reference materials from National Research Council Canada, by two methods of high performance liquid chromatography inductively-coupled plasma triple quadrupole mass spectrometry. The conditions for the separation of Cr(VI) from EDTA-complexed Cr(III) were optimized such that species interconversions were not observed during analysis. Following extraction with dilute NH4OH in water at pH 10 (for Cr(VI)) or 3:2 acetonitrile:water (for CrPic) and quantification by standard addition, it was concluded that CrPic accounted for 95?96 % of the Cr in VITA-1 and VITB-1, while Cr(VI) was not present above the detection limit of 0.13 ?g Cr g?1. Using the two developed methodologies, commerciallyavailable nutritional supplements, in the form of vitamin tablets and dried food supplements, were assessed, and it was determined that CrPic accounted for the majority (92 %?98 %) of the chromium present in the tablets, and that Cr(VI) concentrations were below the detection limit for all samples except for the powdered beets where it accounted for nearly half of the total Cr present.
Palavras-Chave:  Chromium picolinate; Hexavalent chromium; Inductively coupled plasma mass spectrometry.
Thesaurus Nal:  High performance liquid chromatography; Ion exchange chromatography.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25099 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00026MIH2020.00071
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoHERRERO, M.; THORNTON, P. K.; MASON-D'CROZ, D.; PALMER, J.; BENTON, T. G.; BODIRSKY, B. L.; BOGARD, J. R.; HALL, A.; LEE, B.; NYBORG, K.; PRADHAN, P.; BONNETT, G. D.; BRYAN, B. A.; CAMPBELL, B. M.; CHRISTENSEN, S.; CLARK, M.; COOK, M. T.; BOER, I. J. M. de; DOWNS, C.; DIZYEE, K.; FOLBERTH, C.; GODDE, C. M.; GERBER, J. S.; GRUNDY, M.; HAVLIK, P.; JARVIS, A.; KING, R.; LOBOGUERRERO, A. M.; LOPES, M. A.; MCLNTYRE, C. L.; NAYLOR, R.; NAVARRO, J.; OBERSTEINER, M.; PARODI, A.; PEOPLES, M. B.; PIKAAR, I.; POPP, A.; ROCKSTROM, J.; ROBERTSON, M. J.; SMITH, P.; STEHFEST, E.; SWAIN, S. M.; VALIN, H.; VAN WIJK, M.; VAN ZANTEN, H. H. E.; VERMEULEN, S.; VERVOORT, J.; WEST, P. C. Innovation can accelerate the transition towards a sustainable food system. Nature Food, v. 1, p. 266-272, May 2020. Perspective.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional